NYHEDER fra korene

På denne side kan korene offentliggøre nyheder - store som små.
Skriv f.eks. om forestående eller afholdte arrangementer, kursusvirksomhed, jubilæer   osv.

Du kan indsende dit indlæg til web-redaktør Jørn Frandsen. Send gerne et billede med.
 
Indsat den 08-11-2017

Fra Poul Erik Jensen, der er dirigent for Mandskoret "Frejdig" fra Brønderslev, har vi modtaget tekst og noder til 3 helt nye satser:

  • "At være dus" med tekst af Poul Jansen, melodi af Poul Erik Jensen og sats af Michael Pilgaard. Hør sangen indspillet i mp3-format ved at klikke her.
  • "Lidt om det at blive ældre" med tekst af Leif Toft Hansen, melodi af Poul Erik Jensen og sats af Michael Pilgaard og
  • "Til dig" med tekst af Poul Jansen, melodi af Poul Erik Jensen og sats af Michael Pilgaard. Hør sangen indspillet i mp3-format ved at klikke her.

Du kan se noder og tekst ved at klikke på linkene ovenfor. To af sangene kan du også høre indspillet i mp3-format.
 

Indsat den 06-10-2017

Fra Forsvarsbrødrenes Sangkor Vejle har vi modtaget dette indlæg:

Forsvarsbrødrenes Sangkor Vejle fylder 100 år

Koret blev stiftet i 1917, hvilket vi gerne vil markere med en jubilæumskoncert i Bygningen, Ved Anlægget 14b i Vejle, lørdag d. 11. november 2017 fra kl 14 til ca 16:30.

Koret er et rent mandskor og har ca 30 aktive sangere og har i alle årene leveret sang og livsglæde ved koncerter på institutioner samt offentlige og private arrangementer.

Medlemmerne mødes til en ugentlig til øveaften, hvor vi vedligeholder og fornyr repertoiret og hvor fællesskab og kammeratskab er i højsædet.

Billetter til koncerten købes på www.billet.dk.

Se programmet her.
 

Indsat den 06-09-20177

Fra Ribe Mandskor har vi modtaget dette indlæg:

"Så blev dirigenten igen hædret. Denne gang af Ribe Rotary Klub, der i anledning af the Rotary Foundations 100-års jubilæum uddelte Paul Harris Ordner til personer i Rotary-klubbernes lokalområder.

 

Udmærkelsen er navngivet efter advokat Paul Harris, som i 1905, i Chicago, stiftede Rotary netværket. Den tildeles som en hædersbevisning til personer, som for samfundet, eller organisationer, har udøvet en særlig indsats.

Kriterierne for at blive indstillet som modtager af denne orden er, at denne person som skulle kunne komme i betragtning, skal være en person som yder en service eller tjeneste som kommer den almene borger og det omkringliggende samfund til gode, og som den pågældende ikke gør for egen vindings skyld. Altså den pågældende tilbyder sin tjeneste for at gøre andre glade, og ikke mindst rigere på oplevelser.

En "Paul Harris Fellow" er den fornemste anerkendelse og påskønnelse som Rotary tildeler, både på nationalt og internationalt plan.

Et stort tillykke til Lau, der i øvrigt ved samme lejlighed kunne fejre 40 års jubilæum som dirigent for Ribe Mandskor.

Læs også den lokale Uge-Avis' omtale her: Artikel fra Uge-Avisen Ribe

Indsat den 20-10-2016

Sangforeningen BRAGE af 1866 fra Ålborg fejrer 150 års jubilæum. Det markeres ved en reception og koncert i Musikkens Hus fredag den 11. november 2016 kl. 14 - 17. Der er gratis adgang for alle.

Du kan se opslaget her. Koncertprogrammet finder du her.

Indsat den 10-01-2016

Dirigent Poul Erik Jensen fra  Sangkoret Frejdig i Brønderslev har sendt en sine seneste melodier – en ny Vendsyssel Sang med flot tekst af – igen – Jens Rosendal fra Ballum i Sønderjylland.

Du kan høre Jens Stage´s indspilning af sangen her:  https://www.youtube.com/watch?v=nQp3XpOwmtU.
Poul Erik har også sendt noden – ifald om nogen kunne bruge den – så er man velkommen. Du kan hente noden i en pdf-fil her
.

Indsat den 10-11-2015

Viborg Mandskor har 150 års jubilæum den 14. november

 

Viborg Mandskor fejrer dagen med et eftermiddagsarrangement fra kl. 13:00 til ca. 16:30 med deltagelse af en stor del af Viborgs kor.
Som et særligt indslag har Sigurd Barett komponeret et værk "At Synge Er At Leve" specielt til dette jubilæum. Værket bliver opført ca. kl. 14:00.

Du kan læse mere om Viborg Mandskor, jubilæet og arrangementet i korets pressemeddelelse, som du finder her.

Indsat den 15-10-2014

Danmarks ældste og største mandskor - Studenter-Sangforeningen - fylder 175 år

Fra Studenter-Sangforeningen har vi modtaget en invitation til korets 175 års Jubilæumskoncert den 22. november 2014 kl. 15.00 i Konservatoriets Koncertsal .

Studenter-Sangforeningens jubilæum er en oplagt mulighed for at ære vores gamle kulturskat – og samtidig introducere en helt ny komposition. På programmet er blandt andet uropførelsen af ”Om lys og mørke”, som er en nykomponeret kantate af Anders Koppel for mandskor og orkester til tekst af Niels Brunse. Der bliver ligeledes lejlighed til at høre tidligere formand og dirigent for Studenter-Sangforeningen J.P.E. Hartmanns meget sjældent spillede korværk ”Vølvens Spaadom”, som er komponeret til Studenter-Sangforeningen i 1872 og optaget i den danske kulturkanon.

Studenter-Sangforeningen bistås under koncerten blandt andet af Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester, Aarhus Studenter-Sangerne, mezzosopran Andrea Pellegrini, tenor Niels Jørgen Riis, baryton Per Høyer og paukist, professor på det Kongelige Konservatorium Gert Mortensen. Korets chefdirigent gennem snart et kvart århundrede, Jørgen Fuglebæk, er dirigent.

Du kan se indbydelsen med koncertprogram her. Her kan du også læse meget mere om koret og koncerten.
Billetter kan købes på Billetnet.
 

Indsat den 04-10-2014:

Poul Erik Jensen, der er dirigent for Mandskoret "Frejdig" fra Brønderslev, sender den seneste melodi fra hans hånd.
Det er en lille sang, der hedder "Sommerregn" med tekst af Jens Rosendal, melodi af Poul Jensen og sats af Michael Pilgaard.

Du kan se noden her og downloade sangen indspillet i mp3-format her
 

Indsat den 19-01-2014:

Poul Erik Jensen fra Mandskoret "Frejdig" fra Brønderslev sender en af sine seneste sange til DSF's webside.
Det er et flot digt af salmedigter Jens Rosendal - om Berlin Muren. Digtet hedder "Balladen om Berlin muren", med tekst af Jens Rosendahl, melodi af Poul Erik Jensen og sats af Michael Pilgaard.

Se noder og teksten her og downloade sangen indspillet i mp3-format her.
Alternativt kan du også logge på Poul Eriks´s egen hjemmeside, hvor du kan høre Poul Eriks´s  indspilning med melodi og tekst. Klik her.
 

 
< Her er gjort plads til jeres indlæg >